Jag kom ,jag såg,jag segrade

Citerat av Julius Ceasar. Helgen gick i 198 km/h , IGEN ! Matchen i nykvarn blev en sur förlust med 6-5 sen hemkomst och sen upp tidigt på lördagen och iväg till Rosvalla och Gästabudsbollen. Dömde några matcher och kollade mkt inomhusfotboll, riktigt sooft :) Söndagen fick ja veta att ja skulle till Nykvarn igen och det var lika sur förlust igen, dock med 96 laget i 95 serien . Komplicerat...

Idag så var det uppstigning och raka vägen till Gympan och sen vidare till skolan , praktiken va chill ,Böjde lite rör med Edin och gled runt. Livet leker idag !

Godmorron!

sovmorgonen utförd, otroligt skönt ! Idag kommer jag och thilda slappa satan o äts ostbågar framför en dålig tv-repris :)


Hjälp.

Var en dålig tv-serie. Strunt samma så behöver jag DIN hjälp, Kommentera något du vill att jag ska blogga om så ordnar vi det !

Känner lukten av helg

Som är Match ikväll i Nykvarn mot Nykvarn ? idiotförklarade :)  Hemma runt 23.00 suck... Upp tidigt som satan o tagga att döma Gästabudsbollen samt plåta lite och på söndag blire äntligen lite vila !

Dag 4

En bild på hur jag mådde förut

Gled som satan förr, saknar tiden...


En fin dag

Så är livet bra, livet leker och jag svävar runt på moln . Leva med min fru, kanske ett barn och en hund. Jobba ska man hinna med och kanske slå några drillar lika så . Se sig själv i spegeln och se sitt liv passera i revy, minnas allting bra och förtränga det dåliga. Kunna sitta på en parkbänk hela dagen och dricka kaffe, Se på alla människor och känna inombords att man har sett allting livet velat gett en . Medans människorna rusar förbi utan en tanke på vad dom går miste om .

Typ såhär ja

Chill broo

Torsdag jaoo, Skola och innebandy ska genomföras.Ser vi fram emot ! Juste ska ju även ner till Stora ishallen och plåta lite gästabudsbollen i fotboll, Kan bli najs det också :) Lite behind the camera kan även komma upp , vem vet.
Känner mig fett hemlighetsfull idag så ni får hålla ögona öppna för det kanske dyker upp något spännande idag !

Dag 3

Två viktiga personer i mitt liv
Arvid Bjerkfeldt och Evelina Johansson ! :)

Magiskt

Någonting jag kluddrade ner i åttonde klass, tyckte den var fin då

Du är som en skivspelare och jag är skivan
En repig full med avtryck
Men du klarar av att spela upp den,du lyckas plocka fram innehållet och göra det bra
Även fast jag stretar emot så vinner du alltid, mitt i allt kan det ta stopp
Även fast du är den dyraste och vackraste spelaren i världen  så är du inte felfri
Och det är därför jag älskar dig för den du är


Dagens Outfit


Jobbarbyxor och en Hbk tröja med andra ord så luktar det praktik !


Är så träningssugen!

Förra året vid denna tidpunkt tränade jag sex gånger i veckan . Jag levde för träningen . Nu är livet annorlunda, tiden är mindre och andra saker går före. Tyärr... I nuläget så tränar jag innebandy två gånger i veckan + en match och sen är det inget mer.
Måste ta tag i detta nu ! Så jag ska införa minst ett träningspass, det kan vara allt ifrån löpning till styrka.

Bilden har inget med inlägget att göra. En bild ifrån fredagen som var !


Dag 2

Personen som vet mest om dig


En tisdagskväll

Kände för att ägna mig åt lite egentid, lyckat !


Ge mig !

Överst på Inköpslistan , efter jag betalt restkatten och allt annat jävla socialt skit...

Sigma 120-400 4.5-5.6 Telezoom objektiv  .Kostar baaara 7390 (a


Jag älskar verkligen tisdagar

Vem uppfann tisdagen ? Han/Hon kan ju ta och skjuta sig själv. Tror fan ingen känner sig laddad att stiga upp ur sängen tisdag 07.00 ifall man inte ska krönas till kung eller spela OS final i Pizza bakning. Nej usch och fy för Tisdagar !
Kan väl även tillläggas att hela dagen går allmänt sakta och man finner ingen motivation till någonting.
Gud vad tråkig o gubbig jag känner mig men behövde hyperventilera lite :)


En låt som får mig pepp !


bilåkning :-)


Dag 1 : Profilbilden med flest likes


Jag följer väl med trenden, eller ?

Dag 1: Din facebook profilbild med flest likes.
Dag 2: En bild på personen som vet mest om dig.
Dag 3: En viktig person i ditt liv.
Dag 4: En bild som visar hur du mådde förut.
Dag 5: Dagens outfit.
Dag 6: En låt som betyder mycket
Dag 7: Åtta bekännelser.
Dag 8: En bild på en tid du saknar.
Dag 9: En gammal och en ny bild på dig själv.
Dag 10: En bild från din förra sommar.
Dag 11: Bakrund på mobilen.
Dag 12: Min favoritsport
Dag 13: Några favorit citat.
Dag 14: En bild du tycker visar kärlek.
Dag 15: En bild som får dig att le.
Dag 17: En bild på dig och någon vuxen person.
Dag 18: En bild på dig och någon i din familj.
Dag 19: Din mobiltelefon.
Dag 20: Bilder på ditt/dina favorit klädesplagg.
Dag 21: Mitt husdjur
Dag 22: Din nuvarande profilbild på facebook.
Dag 23: Visa ditt rum.
Dag 24: En bild när du utrycker dina känslor


Tuff helg

Helgen började 06.30 med avfärd ner till Linköping och dömde Sweden floorball cup Sm-slutspel. Det var väldigt roligt och jag träffade massa roligt folk, efter matcherna så var det bankett på harrys mitt i linköping. Var hemma runt 23.30 nånting...
Sen var det upp vid åtta imorse och pallra sig iväg till sporthallen där Torshälla stod för motstånd. 6-2 Seger till oss och nu har vi 5 raka segrar, Riktigt jävla bra ! Bilder ifrån helgen kommer imorgon kväll.

 Puss och kram skumbanan :)

Svar på Gåtan

1 ( för att varje dotter har samma bror som de andra...)


Gåta

En Far har 8 döttrar varje dotter har 1 bror.
Hur Många bröder har dom?

Kommentera era gissningar ,svaret publiceras 20.00 ikväll !



Veckans Youtubare

Förvisso är detta gammalt, men som ordspråket "det var bättre förr" . Varsågoda och njut !


Foto Tips !

Jag är kanske inte det direkta proffset när det gäller att fota . Men tänkte ge er lite tips när ni ska fota sport inomhus !

Tips 1 : Ställ in en hög Iso inställning och ha en hög bländare, det hjälper kameran att ta in mer ljus,så det går snabbare att knäppa.

Tips 2 : Kolla i taket vad det är för slags lampor, ifall det är vanliga ljusrör eller blandade gula och vita. Sen kolla hur ljuset studsar .

Tips 3 : Sätt dig i hörnen av planen (utanför såklart) Då kommer spelarna "möta dig " vilket gör det lättare att fånga ögonen +  Du kommer inte få med ryggen och bilden blir plötsligt mer intressant

Tips 4 : Försök lär dig sporten så du kan räkna ut när skottet,passet,reaktionen eller målet kommer. Det kommer underlätta mycket !

Tips 5 : Våga exprimentera och försök få med reaktionerna som uppstår och inte bara själva "bollen och klubban" 


Den här bilden lockar tycker jag, alla förstår att nu är någonting på gång ,allting är med: Spelarens framsida,ögon,klubba och bollen . Jag tycker även ljuset är helt okej ! 


Den här bilden är inte lika inbjudande, Ryggen är vänd mot kameran och ingen är aktiv, 
Detta var ett bra exempel och ett dåligt exempel på inomhusfoto . Vad tyckte du ?
 Kommentera vad du tyckte om tipsen och ifall ni vill tillägga något !

 


Fredag , Japp Japp !

Dunkar in på vardagens sista dag, störtskönt ! känner hur sommarlovet närmar sig, eller ? Anyway så är det flygeori som gäller idag, 6 timmar. Shooohoooo  ! Efter daa school beger jag mig hem till frugan och umgås med henne ett tag innan jag sticker ner till Slakthuset, runt nio och fotar Electronight.

Bilderna kommer läggas upp på min picasa så ni får gå in där och kolla.  Hemsidan står under mina länkar. Dock kommer bilderna tidigast söndag !  Puss och kram skumbanan :)



En pizza senare

Så kan man summera dagen som helt okej . Inga stora grejer har väl hänt,antar jag... Förmiddagen var seg,sen kom dagen igång. Träningen kunde väl gått bättre men ska väl inte klaga. När ja kom hem så vart det raka vägen till Afrodite o beställa nån random kebabpizza, den slank ned !

Idag så fyller Felix "Våfflan" Elb sjutton år så jag säger grattis till dig appropå ingenting !



Fotojobb

På fredag tar jag med min lilla bäääbis till Electro Night på Slakthuset för att plåta spelningarna. Ser redan fram emot det och jag hoppas det kommer mycket folk dit . Det kommer vara relativt mycket dubstep, kanske inte min musiksmak direkt men jag får väl ta med mig ett par bra öronproppar eller bara härda ut helt enkelt.
Var tvungen att ta med klippet, sjukt rolig film ! Se den !

Lödningslektion

 


Snart helg

Torsdag idag. En dag fylld med lektioner, Matte,Svenska och Flygteori. Slutar fyra,sen är det raka vägen till sporthallen och riva av ett träningspass.

Första videoinlägget

Okej nu får ni inte mobba mitt ljus eller min inbyggda superdupermegabra inbyggda webcamera i datorn... Får göra det bästa av situationen :)

Hiss och diss !


Äntligen är jag tillbaks

Har haft en hektsikt helg och en sjukt stressig inledning på veckan så bloggen har kommit i andra hand...
En kort resume av dom fem dagarna som jag har varit borta är : Steg upp tidigt på lördagen och åkte iväg till E-tuna för att gå Fortutbildningen i Fotboll. Skrev regelprov 11 av 13 rätt vilket är godkänt ! Gjorde även löptest och det gick finfint, kondisen på topp! Söndagen bestod av att vi var ute på tunavallen i E-tuna och lekte domare, efter det åkte vi tillbaka och gick igenom det sista.
När jag kom till skolan på måndagen så möttes jag av : PROV PÅ ONSDAG MODUL 6 , och för er som inte är insatta så är det skitmkt man ska kunna och denna gången handlade det om Materiallära . Så det vart att plugga o plugga o plugga. Det gav resultat då jag klarade det  , Sjukt skönt !

En för tuff dag...

Dagen har varit tuff så är helt slut... morgondagen kommer minst va lika tuff så kommer blogga igen på söndag kväll !!

Helgen som kommer

Lördag och söndagen bjuder upp till Distriktsdomarutbildning i fotboll, som jag kommer gå i Eskilstuna.  Det är en fortutbildning vilket innebär att man inte fördjupar sig lika mycket som vid en nybörjarkurs.  Kursen innehåller bland annat ett regelprov samt löptest. Är nog mest regelprovet jag oroar mig för... Iallafall så ser jag fram emot helgen då jag älskar att döma fotboll, det är en grej som jag verkligen uppskattar och alltid kan vara glad och stolt över !
Kuriosa :
Jag började döma fotboll för två år sen , då gick jag en sjumanna kurs men första matchen var en niomanna med offside som jag inte hade lärt mig, tror ja dömde mer 9 manna och 11 manna än sjumanna. Jag skapade ett kontaktnät som rekommenderade mig att gå distriksdomarutbildningen. Vilket jag gjorde förra året (2011) i februari. Den kursen förändrade min syn på fotboll,från att bara tänka på pengarna till att verkligen vilja döma och uppskatta spelet och allting runt omkring. Jag fick snabbt chansen att testa på mina kunskaper som Ad (linjeman) . Min andra match som assisterande var i Div 4 herrar, vilket är det högsta du kan döma med den utbildningen. Jag kände själv att det var alldeles för svårt så jag fortsatte med att gå på linjen i P15/16 regional. Där hittade jag tekniken och speluppfattningen. Debuten som Ad i Div 5 Herrar gjordes innan sommaruppehållet. En serie som jag anser själv att jag klarar av och som det ser ut så kommer jag även gå på linjen i den serien nästa år ! Som HD( huvuddomare) så vart det mycket ungdomsmatcher, bara ungdomsmatcher förutom några uppdrag i Div4/5 Dam , vilket jag dömde kanske 5 styckna innan sommaruppehållet . Under uppehållet drog jag iväg till Örebro cupen och dömde ungefär 22 matcher på 4 dagar, TUFFT ! När hösten kom så fick jag chansen att testa som HD i regional P15 med linjemän, Fick två matcher där och jag kan själv konstatera att jag är nöjd med dom insatserna ! Dömde avslutningsvis Peab cupen på rosvalla fyra helger i rad och sen var utesäsongen slut !
Min nuvarande domarklassificering är AD i Div 5 Herrar och HD i Regional P15

Bio en kväll som denna

Den amerikanska tolkningen på Män som hatar kvinnor står på kvällstablån ikväll, Är riktigt förväntansfull då man känner en utav dom som har gjort filmen (a . Hoppas den lever upp till mina förväntningar !

Och där kom tre pinnar !

Som på beställning, tipset sprack men vi vinner ändå övertygande med 5-2 , ska summera matchen snabbt : Vi går in och gör "en dag på jobbet" inget speciellt utan alla gör det dom ska och det räcker! Vill inte skryta men är nöjd med min egen insats idag, känndes riktigt skönt !

Jag drömde

Drömde mig bort till en annan värld, var borta för en sekund. Såg allting ljust ,blundade för det som var mörkt.
Kände mig fri, fri från allt. Tyngdlös svävade jag bort,bort från allt.

Taggar match

20.00 i Katrineholm smäller det ! Onyx - Katrineholm. Jag tror det kommer bli en tuff och jämn match då Katrineholm är starka i sin svårspelade hemmaborg. Vårat lag på pappret är starkt vilket jag tror är en fördel mot Katrineholm , vi är bra på alla positioner till skillnad från Katrineholm . Men men matchen ska spelas också , Efter 60 Minuter så får vi se ifall mitt tips håller. Jag tippar 8-4 till Onyx , Tippa du också genom att lämna en kommentar. Vinnaren blir länkad i fredagens inlägg !

Besöksrekord

Rekord i Måndags. Stort tack till alla er som följer bloggen , otroligt kul !
Men vad vill ni läsa om i bloggen ? Kommentera här under vad ni vill läsa och som tack för hjälpen så länkar jag din blogg ;)
Längesen tack gode gud !

Hur kan folk äta så mycket på Mcdonalds ?


Lilllördag !

Onsdag vare idag japp japp , Innebär för mig flygteori från 09.00-16.00 i skolan. Ser vi fram emot !
Ska försöka träna idag också men får se ifall jag orkar ge mig ut i mörkret...

Fattar inte hur hon kommer med i varje inlägg, tror det är nån bugg....


Dagen vart lyckad !

Sitter i Thildas säng, är helt slut i kroppen därför att jag har sprungit en löparrunda på 8,2 km och det gick skapligt snabbt. Jag blir så stolt över mig själv :) Har även kollat på sveriges mästerkock och kan konstatera att folk är så självsäkra så man blir deprimerad ! Sluta sök när ni suger !
Kom nyss på att Thilda är ganska cool i sina hemmasydda mjukisbyxor :)


En fin låt


Tisdag , dagen som aldrig tar slut

Som ni kan läsa där uppe så är dan oändlig, blir det som jag vill så slutar jag två ,sticker hem till Thilda, sliter ut henne på en löparrunda och sen sova kvar där och fira sex månader i efterskott :)
Annars är väl allting ganska lungt, börjar hitta tillbaka till rutinerna.
Puss och kram skumbanan !

Intresserad ?


Lite bilder ifrån helgen som var !


Hiss och diss !


Ögonen slår frivolter !

Dagen har gått i 180 km och har knappt hunnit tänka efter, anyway så har väl helgen varit helt okej . Imorrgon börjar skolan och ser fram emot att träffa min allmänt annorlunda klass !

Dunkar på med cup idag också !

Cup står på schemat idag, möjligen ska ja plugga lite också . Ja är lite halvstressad just nu så blir ett superkort inlägg , Hörs i eftermiddag !

Thilda Sandqvist

Det är min älskade flickvän , vi möttes på fotbollsplanen i guess, sen på ett disco ,dagen efter i hamnen och dagen efter det i närmare än vecka. tillslut fick ja komma hem till henne och träffa hennes roliga familj :) Det tog nästan en månad innan det blev vi , tillsammans blev vi den 9 Juli på hennes konfrimation. Eller ja då fick ja träffa hela hennes släkt så då kändes det onödigt att inte bli tillsammans tror jag. Och snart är det den 9 Januari och då firar vi 6 månader, det är helt sjukt vad tiden går fort !
Iallfall så är Thilda det bästa som har hänt mig, även fast hon kan ha lite damp ibland så är hon så sjukt snäll och får mig alltid på fötter igen ifall jag har varit ledsen, hon förstår mig som ingen annan gör  och hon gör mitt liv till en dröm . Thilda är även smart, förstår inte varför hon valde mig då ? men hon kanske hade en dålig dag då, det jag menade med det är att hon ofta hjälper mig att tänka, vilket leder till att jag tänker en extra gång innan ja säger något. Hon förändrade mitt liv från ett tomt liv till ett liv fyllt med glädje och kärlek . tönt ? ja visst kalla eller tyck det om mig, men jag skriver vad jag känner och det känns rätt. För allting känns så rätt med dig , Thilda Emilia Sandqvist <3

Fråga på bloggen !

Fick den här frågan ifrån Sanniz :
vad använder du dig av för kamera? :D
kan du rekommendera någon bra systemkamera som inte är fööör dyr? ;)
Svaret är väl att det egentligen inte finns någon bra systemkamera som är billig... Alltså beror helt på vad du ska ta för bilder, och hur mycket pengar man vill lägga ! 
Jag själv använder mig av Nikon D5100 med ett Nikkor 18-105 objektiv , den kameran är skitbra för den passar till all typer av fotografering, stort plus är att det går att filma i full HD med den och att du har lätta menyer så allting går snabbt när du väl är uppe i fotandet . Till detta har ja nyss inföskaffat mig en Nikon SB-700 Blixt som komplement, inte hunnit utforskat den så mycket men kan redan säga att den kommer användas väl !
Kamerahuset utan objektiv kostar  5360 kr (köpte ett paket med hus och objektiv för 7500kr )
Objektivet kostar 2100 kr
Blixten kostade 2400 kr
Hoppas svaret hjälpte dig lite på traven ,sen önskar jag dig lycka dig !


Uppstigning 07.00 !

Steg upp 07.00 för att tagga iväg til Ramdalen och döma NTD Metall cupen i futsal . Ska bli grymt kul ! När den är klar bär det av mot Nyköpings sporthall för att fota Onyxs A-lag . Dom bästa bilderna läggs upp här på bloggen och resterande på Picasan .   Efter plåtningen så är det Sherlock Holmes som ska kollas på , en minst sagt stressig dag. Men men......


Och för ni som inte vet så är det min underbara flickvän Thilda på bilden :)


Ont i fötterna gör ont...

Sitter med datorn i knät och har allmänt ont i fötterna samtidigt som ja tänker på nånting rart, vet inte vad det är men men :)
Imorrn är det dags för NTD Metall cupen i Ramdalen som ska dömas , tjejerna står på tur och börjar redan ladda upp med att putsa glasögonen som jag inte har .

Dagen som var bjöd på några bra bilder som visade verkligen vad sport är förutom snygga mål ,det är känslor och reaktioner som skapar spelet , titta på bilderna så förstår ni !


 Foto : Emil Lindhe, får ej kopieras. Resterande bilder kommer läggas upp på min picasa!


Dags för helg då ! :)

Helgen som kommer bjuder på :
Döma en träningscup i Innebandy med Rasmus
Döma NTD metall futsal cup i oxelösund Lördag och Söndag
Fota Onyxs A-lag när dom möter Karlstad i Sporthallen
Ska även hinna med att gå på Sherlock Holmes på Biostaden ( Sveriges största bioduk ! )
Plugga och umgås med min kära flickvän
Blogga såklart !

Natthockey inatt !

Rubriken säger allt ,inatt är det allt eller inget som gäller för vårt kära land. Kommer sitta bänkad framför teven med cola och ballerina. Vad gör man inte för sitt land liksom ?



                    Blir det så här inatt så vettefan vad jag gör....

Imorrn så kommer jag lägga upp min helgplanering och bilder från fredagens hemliga aktvitet !
Hoppas ni fortsätter besöka min blogg, tycker det är jättekul att så många har tittat in på min blogg!!

Min bror , Arvid

Foto: Emil Lindhe, får ej kopieras
Ovanför mig är min "bror" Arvid , han och jag lärde känna varann under åttan och han är den bästa kompisen jag har, han kan man snacka med allting om och han är bara för jävla bra !

Laddar upp för träning !

Gör min sista dag på Aditro idag, inte så mycket mer att säga om det. Efter jobbet så blir det raka vägen till Sporthallen där en förhoppningsvis en hård träning väntar ! För er som inte vet så spelar jag innebandy i Onyx och har gjort det i 4 säsonger .
Foto : Emil Lindhe , får ej kopieras. Plåtade den i höstas i sporthallen för den intresserade

Tävling !

Vad vill ni läsa om i bloggen ? Rösta och var med och tävla !

Okej reglerna är enkla :
  • Rösta på altenativen
  • Duger inte dom så kommentera vad ni vill läsa om
  • Efter ni har röstat så kommenterar ni erat namn och bloggadress
  • Priset är en månads länkning plus att jag publicerar vinnaren på startsidan
  • Vinnaren dras natten mellan lördag och söndag

 

Tryck på länken för att rösta ! :)  Vad vill ni läsa om i den här bloggen ?


Det vart kväll idag med

Arkiverat pärmar idag och funderat över i vad det är för värld vi lever i... Att det tredje världskriget står runt hörnet verkar ingen  tro , jag tror det och med den mängd kärnvapen som finns så kan vi spränga våran jord flera gånger om ! Ingen förstår hur mycket skada detta kommer göra på våran jord. Jag är rädd , rädd för att bli drabbad, rädd för att mina vänner,släkt,familj och framtida barn kommer att få leva med dom problemen som vi skapar nu .
Det som gör mig mest ledsen för det blir jag faktiskt är att man står helt maktlös och kan bara se på när det bryter ut. Over and Out // Emil

tröööööött kille jao

sitter vid frukostbordet och ska snart fixa iordning mig, dagen bjuder på jobb till fem och sen får vi se ,tippar åt en slapp/mys kväll... hörs i eftermiddag ching !
Bildnotis : Saknar fotbollsdömandet sjukt mycket just nu...
Foto: Jimmy Steen

soon bedtime !!

snart läggdags och kan konstatera att mitt sömnkonto ligger på minus... jobbar nere på Aditro till torsdag med sortering och hantering av papper typ och ja va ska man säga ett jobb är ett jobb :)
har börjat lyssna på Tyler Ward igen och fyfan va kung han är !

Hurtig kille !

Lite stolt över mig själv i detta tillfälle , då jag för ungefär en och en halv timme sen gav mig ut i stormen Emil ( fint namn inte sant ? :)  och sprang 5 kilometer, att poängtera var att ja inte sprungit sen fotbollen slutade i oktober så man är skapligt mör i kroppen nu ! Nu ska jag snart äta och läsa lite flyg teori samt Zlatan boken som redan har fångat mig ! // Emil


RSS 2.0